Pressmeddelande -
Guldregn för Blocket
Under gårdagskvällen prisades Blocket dubbelt upp när kampanjen Bättre Begagnat kammade hem högsta vinsten i såväl Content Awards som Stora Kommunikationspriset.
Svenskar är i regel dåliga på vård och lagning och var tredje svensk uppger att hen inte tar hand om sina saker när de gått sönder. En av de främsta anledningarna till detta är okunskap, framförallt bland unga. Det ville Blocket råda bot på och därför lanserade marknadsplatsen i september i fjol sin första bok någonsin (tillsammans med förlaget Max Ström) samt kursen ”Hemkunskap för millennials – och alla andra som vill sluta be om hjälp” (tillsammans med Medborgarskolan) med syftet att få folk att vårda och laga det de har för att undvika överkonsumtion och onödiga utsläpp.
Kampanjen fick stort gensvar hos både målgruppen och media och under torsdagen, den 20:e maj, utsågs kampanjen till årets mest innovativa i såväl Content Awards såsom Stora Kommunikationspriset.
I Content Awards var det hela 61 bidrag som hade tagit sig igenom juryns nålsöga och motiverats. Blocket prisades i kategorin Innovation med guld och även med hederspriset Årets Content då bidraget kammade hem högst poäng av alla tävlande bidrag.
Juryns motivering - Content Awards:
Content Marketing när den är som bäst. Att strategiskt och med en grundlig målgruppsinsikt bjuda på kunskap som mottagaren inte kan få nog av lyckas man här driva en relevant tes genom hela kampanjen och som vi hoppas få se om och om igen. En bortglömd ägodel förvandlas till något viktigt där gammalt blir nytt och broar över släktled skapas. Vi i juryn älskar att ni sammanför den sista hantverksgenerationen med millennials och alla andra som vill sluta be om hjälp. Att ni samtidigt hjälper till och skapar en mer hållbar miljö som tar upp kampen mot vårt slit-och-släng beteende och gör det med en gedigen kampanj där både kreativiteten, strategin, och resultatet hela vägen fram. Allt det här får juryn att återanvända våra hyllningsrop – bättre än begagnat blir det inte!
Under torsdagen gick även Stora Kommunikationspriset av stapeln som är en tävling anordnad av Sveriges Kommunikatörer. De utser årligen den bästa kommunikationen i flera olika kategorier. Bästa innovativa kommunikation var en ny kategori för i år och belönar ett team som under 2020 använt kommunikation på ett nytänkande sätt för att uppnå innovativa resultat. Syftet ska vara att bidra till hållbarhet och lösningar som skapar värde. Högsta vinsten kammade Blocket hem.
Motiveringen från juryn i Stora Kommunikationspriset:
Under ett år präglat av digitalt nytänkande har Blocket valt att gå en annan väg. Med samarbete, hållbarhet och återbruk i fokus har de utgått från målgruppens behov, intressen och preferenser när de utformat sin kommunikation. Det har stärkt både sitt varumärke och dess position hos unga vuxna.
- Det är helt fantastiskt att vår kampanj prisas på det här sättet. Det var verkligen ett grymt samarbete med alla parter – Max Ström, Medborgarskolan, Jung Relations, och inte minst alla fantastiska Blocketeers som verkligen kavlade upp ärmarna och gjorde sitt yttersta för att göra denna kampanj till något helt magiskt och vi levde verkligen upp till vårt syfte – att bidra till en hållbar värld, med massor av möjligheter för alla, säger Tero Marjamäki, kommunikations och hållbarhetschef på Blocket.
Se hela galan av Content Awards här: https://www.youtube.com/watch?v=SKRUL8FwFKA
Se hela gala av Stora Kommunikationspriset här: https://storakommunikationspriset.se/
Relaterade länkar
Ämnen
Kategorier
Om Blocket
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb, utbildningar och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2019 var 690 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år.