Pressmeddelande -
Nyårslöften och omikron ger rusning efter gymredskap på Blocket
Nytt år och nya nyårslöften om att ta tag i träningen. Första veckorna i januari ökade antalet sökningar inom kategorin Träning och hälsa på Blocket med nästan 60 procent jämfört med månaden före.
Att januari betyder nya nyårslöften om att ta tag i träningen är sedan gammalt. Enligt statistik från Blocket är det något inte ens en pandemi kan ändra på. Knappt hann det nya året börja innan svenskarnas nyfunna träningslust gav sig tillkänna på Blocket. Mellan den 1 och den 16 januari ökade antalet sökningar inom kategorin Träning och hälsa med nästan 60 procent jämfört med samma period i december.
– Det råder inga tvivel om att många vill ta tag i träningen nu när det är nytt år. Och med den ökade smittspridningen av omikron väljer många att investera i hemmaträning istället för att gå till gymmet, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.
Mest poppis är konditionsmaskiner som löpband, motionscyklar och crosstrainers. Tätt följt av roddmaskiner, spinningcyklar och träningscyklar. Extra populärt bland svenskarna tycks crosstrainers vara, där är ökningen hela 137 procent.
Mest sökt inom kategorin Träning och hälsa på Blocket just nu:
- Löpband, upp 64 procent
- Motionscykel, upp 49 procent
- Crosstrainer, upp 137 procent
- Roddmaskin, upp 67 procent
- Spinningcykel, upp 89 procent
- Träningscykel, upp 46 procent
- Hantlar, upp 35 procent
- Skivstång, upp 65 procent
- Träningsbänk, upp 102 procent
- Gymutrustning, upp 48 procent
Ämnen
Kategorier
Om Blocket
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb, utbildningar och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2019 var 690 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år.